Harta e Farmacive 24 orëshe në Shqipëri
Receta elektronike
Tashmë nje realitet për mjekët dhe qytetarët që kërkojnë shërbime shëndetësore
Si Je? Check-up i kursen shoqërisë $125mln dhe parandalon 450 vdekje të parakohshme në 10 vjet
“Aksesi universal në shërbime dhe mjekësia e familjes: Sëmundjet kronike në fokus”

Zbulimi i hershëm i sëmundjeve, përveç se shpëton jetë, sjell edhe përfitim...

Vazhdo leximin...
Prezantimi i portalit e-Albania
Porta juaj drejt shërbimeve elektronike të ofruara nga institucionet publike në Shqipëri

 Ndryshimet e propozuara në projekt-ligjin e barnave nuk cënojnë aspak sigurinë e tyre. 

banner msh 20151004

Në një prononcim për mediat, dhënë dje më datë 4 tetor 2015, Znj. Milva Ekonomi mes të tjerave u shpreh se ndryshimet e propozuara në projekt-ligjin e barnave nuk cënojnë aspak sigurinë e tyre. 

Ato bëhen për të siguruar zbatimin e plotë të detyrimeve që Shqipëria ka nga marrëveshjet ndërkombëtare, dhe konkretisht, nga marrëveshja CEFTA-s. Dispozita e propozuar përcakton se në Shqipëri lejohen të qarkullojnë barna me origjinë nga vendet e Ballkanit, me kushtin që të jenë të RREGJISTRUARA dhe të QARKULLOJNË në vendin e origjinës.

Pra, bëhet fjalë për barna të cilat qarkullojnë në vendet e Ballkanit dhe që gëzojnë të drejtën të rregjistrohen në Shqipëri. Por proçesi i rregjistrimit të çdo bari përfshin edhe ata me origjinë nga vendet e Ballkanit, i cili i nënshtrohet rregullores së rregjistrimit të barnave të miratuar nga Qeveria shqiptare prej disa muajsh dhe që është në përputhje me standartet e BE-së për rregjistrimin dhe vendosjen e barnave në treg.

Në dy vite qeverisjeje ka një ndryshim radikal të kontrollit të tregut të barnave: nuk ka më rregjistrime brenda 1 dite pune; nuk ka më bllokim të rregjistrimit për të kufizuar konkurencën dhe mbajtuar çmime monopol. Nëse në 2013, janë bërë rreth 130 kontrolle të cilisisë së barnave, në 2014 dhe 2015 janë bërë tre herë më shumë.

Gjithashtu, Ministria e Shëndetësisë në vitet 2014 dhe 2015, ka prokuruar me tender të hapur elektronik, për nevoja të sistemit shëndetësor, barna dhe materiale mjekësore me vlerë 3,1 miliardë lekë.

Për me tepër informacion vizitoni linkun e mëposhtëm:

MSH-Lobet e farmaceutikës kanë kapur për fyti opozitën 

Fondi I Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor

Kontakte

Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor
Adresa: Rruga "Sami Frasheri", nr.  8, Tiranë
Tel: +35542232815 | Fax: +35542274953
e-mail: info@fsdksh.gov.al

Media: media@fsdksh.gov.al

©2019 Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor