Harta e Farmacive 24 orëshe në Shqipëri
Receta elektronike
Tashmë nje realitet për mjekët dhe qytetarët që kërkojnë shërbime shëndetësore
Si Je? Check-up i kursen shoqërisë $125mln dhe parandalon 450 vdekje të parakohshme në 10 vjet
“Aksesi universal në shërbime dhe mjekësia e familjes: Sëmundjet kronike në fokus”

Zbulimi i hershëm i sëmundjeve, përveç se shpëton jetë, sjell edhe përfitim...

Vazhdo leximin...
Prezantimi i portalit e-Albania
Porta juaj drejt shërbimeve elektronike të ofruara nga institucionet publike në Shqipëri

 

Më datë 19.01.2016 në qytetin e Durrësit u bë prezantimi i recetës elektronike, tashmë nje realitet për mjekët dhe qytetarët që kërkojnë shërbime shëndetësore.

Merrnin pjesë Kryeministri i Shqipërisë  Z. Edi Rama, Ministri i Shëndetësisë Z. Ilir Beqaj, Drejtoresha e Përgjithshme e FSDKSH Znj. Vjollca Braho, Kryetari i Bashkisë Durrës z. Vangjush Dako, deputjetja e Durrësit znj. Klodiana Spahiu, drejtues të institucioneve shëndetësore në vend si dhe mjekë dhe infermierë të qëndrave shëndetësore të rrethit të Durrësit.

Kreu i qeverisë në fjalën e tij theksoi se Receta Elektronike do të shtrihet në të gjithë territorin e vendit në harkun e këtij viti, duke bërë të mundur një panoramë më të qartë të problematikave dhe nevojave, bazuar në statistikat e sëmundshmërisë.

Kryeministri u shpreh më tej se reforma në shëndetësi është një sfidë komplekse, e cila  prek fizikisht dhe shpirtërisht njeriun që ka nevojë për shërbimin mjekësor.
Reforma në shëndetësi, shtoi ai, është jo për të garantuar pushtetin e sotëm, por të përcaktojmë një rrugë që merr parasysh  atë që duhet të bëjë shteti në të ardhmen.

Ministri i Shëndetësisë z.Ilir Beqaj deklaroi se tashmë receta elektronike është një realitet i prekshëm, i cili ka nisur aplikimin me sukses në qytetin e Durrësit.  Ai theksoi rëndësinë e informatizimit të shërbimeve shëndetësore, si një proces që projekton të ardhmen e mjekësisë moderne.

Në fjalën e saj Drejtoresha e Përgjithshme e FSDKSH, Znj. Vjollca Braho u ndal në rëndësinë e projektit të recetës elektronike, si një risi që do të sjellë një ndryshim rrënjësor qoftë në shërbimin ndaj pacientëve, por edhe në kontrollin që i bëhet të gjithë procesit deri në marrjen e barnave në farmaci. Tashmë me anë të Recetës Elektronike, Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor ka një panoramë të qartë dhe të plotë të zinxhirit pacient – mjek që në fillesat e tij, duke na dhënë mundësinë që të rrisim saktësinë në përcaktimin e barnave, për të patur në kohë reale informacion dhe raporte për barnat, recetat, mjekët dhe farmacitë për qëllime monitorimi dhe rimbursimi. Aplikimi i këtij programi eleminon fenomenin e recetave fiktive në rimburisim si dhe shmang  abuzimet me recetat e rimbursuara.

Gjithashtu ajo garantoi përkushtimin e saj dhe  të gjithë stafit që drejton për të përmbushur me sukses sfidën e implementimit të këtij projekti në Drejtoritë e tjera Rajonale të Fondit dhe për të realizuar një ndër objektivat kryesorë të punës, që është rritja e cilësisë së shërbimit mjekësor dhe farmaceutik për të gjithë qytetarët.

Fjala e Drejtoreshës së Përgjithshme të FSDKSH, Znj. Vjollca Braho

 

11048783 753945464738546 6037487175302292684 n12507141 753945958071830 1793929810747300974 n12509229 753945624738530 86005770426317634 n12507643 753945141405245 7507430740265420107 n12509561 753945558071870 5651473493252048227 nIMG 4131IMG 8588IMG 8589IMG 8586IMG 8585

Kontakte

Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor
Adresa: Rruga "Sami Frasheri", nr.  8, Tiranë
Tel: +35542232815 | Fax: +35542274953
e-mail: info@fsdksh.gov.al

Media: media@fsdksh.gov.al

©2019 Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor