Harta e Farmacive 24 orëshe në Shqipëri
Receta elektronike
Tashmë nje realitet për mjekët dhe qytetarët që kërkojnë shërbime shëndetësore
Si Je? Check-up i kursen shoqërisë $125mln dhe parandalon 450 vdekje të parakohshme në 10 vjet
“Aksesi universal në shërbime dhe mjekësia e familjes: Sëmundjet kronike në fokus”

Zbulimi i hershëm i sëmundjeve, përveç se shpëton jetë, sjell edhe përfitim...

Vazhdo leximin...
Prezantimi i portalit e-Albania
Porta juaj drejt shërbimeve elektronike të ofruara nga institucionet publike në Shqipëri

Dita Boterore e Hepatitit - 28 Korrik 2015

  

Tema për këtë vit për Ditën Botërore të Hepatitit është "Parandalo hepatitin.Vepro tani!". Hepatiti viral shkaktohet nga 5 viruse të ndryshme. Infeksioni nga këto viruse rezulton në vdekjen e gati 1.45 milion njerëzve në një vit. Këto viruse transmetohen nëpërmjet ujit dhe ushqimit të kontaminuar, gjithashtu dhe nga kontakti me gjakun apo fluidet e tjera të trupit, nëpërmjet injeksioneve apo transfuzioneve jo të sigurta. Infeksioni kalon dhe nga nëna tek fëmija, ose nëpërmjet kontaktit seksual. Infeksioni nëpërmjet këtyre rrugëve të transmetimit mund të parandalohet nga disa intervente të testuara dhe mjaft efektive. Është e rëndësishme për gjithsecilin që të jenë të kujdesshëm dhe të mësojnë si të mbrohen nga infektimi me virusin e hepatitit.

 

Rritet transparenca, ja pikat e kontratës që ndryshojnë.

Kontratat e përmirësuara me FSDKSH hyjnë në fuqi më 1 gusht 2015

Tiranë, 24.07.2015 - Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor (FSDKSH) ka rishikuar rregulloren e të gjithë proçedurës së rimbursimit të barnave, duke vendosur elementë të rinj transparence për të gjitha hallkat e procesit. Rregullat e reja janë reflektuar edhe në kontratat me depot dhe farmacitë për vitin 2015. Shtojcat e kontratës u miratuan në mbledhjen e datës 24.07.2014 të Këshillit Administrativ të FSDKSH-së dhe do të hyjnë në fuqi duke filluar nga data 1 gusht 2015.

Ju njoftojmë se shtojca e kontratave që kanë të gjitha subjektet me FSDKSH do të bëhet duke marrë për bazë çertifikatat ekzistuese të drejtuesve teknike dhe lejet e ushtrimit të profesionit për nd/farmacistët në agjencitë farmaceutike për subjektet të cilat nuk kanë mundur të kenë çertifikatat e reja. Për subjektet të cilat tashmë janë te pajisur me çertifikatën e re shtojca e kontratës do të bëhet duke marrë për bazë çertifikatën e re. Për të gjitha subjektet shtojca e kontratës do të ketë afatin deri me 31 Korrik 2015.

Faleminderit për mirkuptimin.

 Njoftim per shtojcat e kontratave te Subjekteve me FSDKSH

 

Në të gjithë botën 26 qershori simbolizon ditën ndërkombëtare të luftës kundër abuzimit dhe trafikimit të drogave, e caktuar për herë të parë në 7 dhjetor 1987 nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, me qëllim për të shkuar drejt një shoqërie pa drogë.

Ditën e premte, datë 12.06.2015 u mblodh Këshilli Administrativ i Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor, i cili vendosi me vendim nr. 30 për miratimin e komandimit të Znj. Milva Ekonomi në detyrën e Drejtores së Përgjithshme të Fondit të Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor deri në zgjedhjen e Drejtorit të Përgjithshëm.

Kontakte

Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor
Adresa: Rruga "Sami Frasheri", nr.  8, Tiranë
Tel: +35542232815 | Fax: +35542274953
e-mail: info@fsdksh.gov.al

Media: media@fsdksh.gov.al

©2019 Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor